Van Beethovenlaan 43 2912VK Nieuwerkerk aan den IJssel
+31 (0) 624 65 80 24
info@martinvanbiezen.nl

Binnenschilderwerk

Het schildersbedrijf van Nieuwerkerk aan den IJssel en in de regio.

Graag verzorg ik uw binnenschilderwerk. Met mijn kennis en ervaring kan ik mooi, strak en duurzaam schilderwerk leveren gericht op uw (kleur)wensen en uitstraling.

Veel mensen kiezen ervoor hun binnenschilderwerk zelf te doen en vaak met een goed resultaat. Een welingelichte leek kan uiteindelijk net zoveel tijd en energie steken in een klus als hem schikt. Hij kan met liefde en geduld het schilderwerk net zo lang over blijven doen tot het naar zijn zin is.

Fraai schilderwerk vereist kennis en ervaring. Afhankelijk van wat u wilt laten schilderen gelden andere vereisten. Binnenschilderwerk omvat onder meer: wanden, plafonds, vloeren, deuren, ramen, kozijnen, dorpels, trappen, spiegellijsten en zo u wenst meubilair. De soort ondergrond bepaalt de keuze van materialen en hulpmiddelen en hoeveel werk vereist is. Het resultaat wordt bepaald door de kwaliteit van de juiste verf, vul- en andere middelen en of een ondergrond uit hout, steen (tegels), gips, metaal (aluminium, koper of ijzer), kuststof of glas bestaat. Ouderdom van het schilderwerk, slijtage vooral bij vloeren of trappen, condens, vocht, waterschade en schimmels bij badkamers en keukens, vet en andere vlekken, stof, vervuiling, aantasting door warmte en licht alsmede krassen bepalen welke materialen nodig zijn. De onderhoudsstaat bepaalt ook of volstaan kan worden met een lichte behandeling of dat een arbeidsintensieve voorbehandeling nodig is. Licht kan inhouden het met gangbare ontvettingsmiddelen (ammoniak) verwijderen van vet en vlekken en of volstaan kan worden met licht opschuren. Zwaar kan inhouden dat krachtige professionele middelen nodig zijn zoals afbijten, afbranden, afschuren en geheel kaal maken. Om te kunnen schilderen moeten alle beschadigingen zoals krassen, strepen, zakkers, heilige dagen, loslatende verf, verkleuring, scheurtjes, barsten, gaten, blaasjes, oneffenheden, houtrot en vochtplekken worden hersteld om te zorgen voor een werkbare ondergrond met een goede hechtingsbasis. De staat van hetgeen geschilderd moet worden bepaalt mede welke materialen (primer en grondverf) nodig zijn om een goede hechting, dekking, uitstraling en de juiste kleurtoon van de lak te verkrijgen.

Uitgebreide voorlichting is van belang: bij de aanschaf van slijtvaste verven en lakken (acryl, watergedragen en kleurvast), sauzen, latex, grondverf, primer, vulmiddelen, plamuur, kit, bij gereedschappen of hulpmiddelen zoals schuurmachines, schuurpapier, schildertape, zoals kwasten, rollers, (airless) verfspuiten, schrappers, branders, föhns, verfpotten, roerstaven, afdekfolie, trappen, ladders en stellingen en bij persoonlijke bescherming zoals overalls, mondkapjes, oog- en gehoorbescherming, milieuvriendelijke en de voor schilders onschadelijke middelen om handen en  kleding te reinigen. De keuze is reuze. Schilders zijn verplicht watergedragen verf te gebruiken in het belang van de gezondheid en het milieu. Voordelen watergedragen verf: kleurvast, snel drogend en geur-arm. U hebt ook keuze uit speciaal-verven als: magneet-, metallic-, glitter- of schoolbordverf. Het juiste gebruik van de geschikte middelen kan u veel tijd, kosten en teleurstellingen besparen en helpen het door u gewenste resultaat te bereiken. Schilderwerk is arbeidsintensief. Zonder ervaring op moeilijk bereikbare plekken schilderen vraagt extra voorzorgen om spatten en valrisico’s te voorkomen. Iemand die niet regelmatig deze arbeid verricht doet er verstandig aan rekening te houden met vermoeidheid en spierpijn.

Als vakman  ben ik gaarne bereid uw schilderwerk te verrichten. Professionals kunnen nauwkeurig inschatten hoeveel tijd en kosten nodig zijn. Leken zijn vaak te optimistisch met als gevolg dat een en ander langer duurt dan gedacht met alle ongemakken (irritatie, rommel) die dit meebrengt. Gaarne help ik u bij het realiseren van uw wensen ten aanzien van kleur, hoogglans, zijdeglans en wat verder van belang is. U kunt als klant helpen uw kosten laag te houden door projecten te combineren en te zorgen voor dat de ruimten toegankelijk zijn, aaneensluitend doorgewerkt kan worden en de ruimten voor zover nodig leeg en werkbaar te maken.

Bezit u een woning die ouder is dan 2 jaar dan hebt u een meevallertje. Dan geldt voor u slechts een BTW- tarief van 9% en geen 21%. Schilderwerk binnen en buiten is aftrekbaar van de belasting.  Voordelen van het inhuren van een vakman zijn: hoge kwaliteit, heldere kosten en een duidelijk begin en eind van de klus. Kortom u weet waar u aan toe bent.

Ik geef graag een goed advies met een aantrekkelijke offerte.